Cloud-beveiligingsincidenten stegen 188 procent met de pandemie

Bij het begin van de pandemie was er een piek van 188 procent in de cloud. De toename van incidenten was vooral hoog in sleutelsectoren zoals detailhandel, productie en overheid.

Ondernemingen zijn de afgelopen maanden in een versneld tempo naar de cloud gegaan om de uitdagingen aan te pakken die voortvloeien uit de coronavirus-pandemie, voornamelijk in het licht van de noodzaak om ondanks de beperkingen zaken te blijven doen.

Maar dit heeft gevolgen voor de veiligheid. Volgens onderzoek van Unit 42, het Cloud Threat Intelligence-team van Palo Alto Networks, zijn de incidenten in de cloudbeveiliging tussen april en juni 2020 met 188% gestegen.

Unit 42 analyseerde gegevens van voor en na de gezondheidscrisis, variërend van oktober 2019 tot februari vorig jaar in 2021.

Bij het begin van de pandemie was er een piek van 188 procent in de cloud
Bij het begin van de pandemie was er een piek van 188 procent in de cloud

De toename van incidenten wordt verklaard door de versnelde overdracht van werklasten naar de cloud en telewerken. Het probleem is dat bedrijven na deze migratie moeite hebben gehad om cloudbeveiliging te automatiseren en risico’s te verkleinen.

Kritieke industrieën die van vitaal belang zijn in het COVID-19-tijdperk, staan ​​in het vizier. Incidenten in de detailhandel, de industrie en de overheid groeiden met respectievelijk 402, 230 en 205 procent.

Unit 42 legt uit: “Industrieën die een cruciale rol spelen in de strijd tegen de pandemie, worstelen zelf met het beveiligen van hun cloudactiviteiten, aangezien ze zich bewust zijn van het gevaar en dus het belang van investeringen in cloudbeveiliging.”

Er moet ook worden opgemerkt dat 3 op de 10 organisaties bepaalde gevoelige inhoud op internet plaatsen, zoals persoonlijk identificeerbare informatie, intellectueel eigendom, financiële gegevens of medische gegevens.

The post Cloud-beveiligingsincidenten stegen 188 procent met de pandemie appeared first on TechBriefly NL.

Source: nl.techbriefly.com

Bron