Midlife Crisis? Zonder ben je pas echt de lul

Midlife Crisis? Zonder ben je pas echt de lul

Lees het artikel en/of luister naar de podcastversie via: https://www.wouterkleinsman.nl/game-changer/midlife-crisis-zonder-ben-je-pas-echt-de-lul/

Bestel het boek via: https://www.wouterkleinsman.nl/boek

Gratis inzage in mijn nieuwe boek ‘zo word je een gamechanger’: https://www.wouterkleinsman.nl/boek/gratis-hoofdstuk

Volg mij:
Instagram: https://instagram.com/wouterkleinsman
Facebook: https://facebook.com/wouterkleinsman
LinkedIn: https://linkedin.com/in/wouterkleinsman

Meer informatie over de mogelijkheden van coaching: https://www.wouterkleinsman.nl

—-

Volgens Wikipedia is een midlifecrisis een verzamelbegrip voor de psychologische ontwikkelingsfase van mensen tussen de 35 en 50 jaar. Vaak wordt men op deze leeftijd geconfronteerd met zingevingsvraagstukken en daardoor raakt men uit balans.

Hoewel ik zelf nog geen 35 jaar oud ben (geboren in 1989), heb ik nu al ieder jaar een midlife crisis. En ik kan je vertellen … het is geweldig!

EINDELIJK EEN ‘MIDLIFE CRISIS’!
De afgelopen jaren coachte ik diverse carrièregefocuste / ambitieuze cliënten die zichzelf verkenden in een midlife crisis. Één van deze cliënten had een succesvolle baan, ze verdiende € 6.000 per maand en alles verliep zoals zij dat wilde. Toen haar kinderen uit huis gingen kwam ze in een midlife crisis. De welbekende vragen kwamen, zoals: ‘Wat moet ik doen als mijn kinderen uit huis zijn?’ en ‘Moet ik deze job nog wel houden of toch iets nieuws gaan zoeken?’ En wat denk je van de overweging ‘Ik wil niet al op m’n 43ste voor de rest van mijn leven gaan bridgen zoals mijn vriendinnen doen.’

Mijn reactie was onbehouwen eerlijk: ‘Ik ben blij dat jij in een ‘midlife crisis’ zit. Het werd wel eens tijd, je zat al veel te lang in een comfortzone waarin alles je kwam aanwaaien. Je weet van jezelf dat je zoveel meer kunt en wilt bereiken. Het ‘gevoel’ van midlife crisis had wel eerder mogen komen.‘

Inderdaad ‘gevoel’. Pas als jij jezelf als slachtoffer van de midlife crisis ziet, dan ben je echt goed de lul.

DE ‘EASY WAY OUT’
Je leeft maar één keer, dus waarom zou je kiezen voor een middelmatige job waarmee je net genoeg geld verdient om te overleven en genoegen nemen met één keer in de maand seks? Mensen kiezen onbewust voor een middelmatig leven. Mijn cliënten en ik kiezen daarentegen bewust voor een buitengewoon leven met succes, invloed, geld en seks.

Ik ben dan ook blij wanneer mensen denken dat ze in een ‘midlife crisis’ zitten. Ik zie het als een teken dat ze van zichzelf weten dat ze zoveel meer kunnen bereiken in hun leven. Durf dan ook de confrontatie aan te gaan in plaats van voor de ‘easy way out’ kiezen. Confrontatie is nodig voor een buitengewoon leven op je hoogste potentieel en performance.

IEDER JAAR HEB IK EEN MIDLIFE CRISIS
In mijn succesvolle boek ‘Zo word je een gamechanger’ vertel ik over hoe ik ieder jaar een midlife crisis heb en dat ik het geweldig vind. Een jaar zonder midlife crisis is een jaar niet geleefd. Ik geloof in zelfcreatie. Dat wil zeggen: ik kan mezelf creëren zoals ik wil zijn. Fuck DNA en al die andere beperkende overtuigingen en excuses. Als je daarin gelooft ben je nogmaals ‘de lul’.

Omarm de midlife crisis. Zie het als een teken dat je meer en beter verdient in deze wereld. Je kunt immers alles in deze wereld hebben, mits je bereid bent om jezelf voor een langere tijd oncomfortabel te voelen. Dit is precies wat ik in mijn boek over de eliteperformers zeg:

Eliteperformers zijn vastberaden om iedere dag te werken aan het bereiken van hun maxi­male potentieel en zetten alles op alles om de beste versie van zichzelf te worden. Een van de grootste verschillen tussen high performers en eliteperformers is de diehardmentaliteit die eliteperformers hebben. Ze leven strikt volgens de strategie en routines die nodig zijn om excellent te presteren. Ze optimaliseren lichaam en brein door gebruik te maken van geavanceerde technieken, principes, levensstijl, supplementkeuzes, biohackingtechnie­ken, technologieën en methoden om zo niveaus te bereiken die niet mogelijk lijken te zijn. Je moet dus stevig in je schoenen staan, want je gaat meer dan je zelf voor mogelijk houdt je grenzen verleggen. Wees dus gewaarschuwd: in dit deel van het boek worden flauwe excuses niet geaccepteerd. Je bent bereid om je voor een onbepaalde tijd ontzettend ongemakkelijk te voelen, te inves­teren in jezelf en om coachable te zijn zodat er ruimte ontstaat voor extreme persoonlijke groei.

Lees het complete artikel en/of luister naar de podcastversie via: https://www.wouterkleinsman.nl/game-changer/midlife-crisis-zonder-ben-je-pas-echt-de-lul/

Bestel het boek via: https://www.wouterkleinsman.nl/boek

Gratis inzage in mijn nieuwe boek ‘zo word je een gamechanger’: https://www.wouterkleinsman.nl/boek/gratis-hoofdstuk